Αυτή η τοποθεσία χρησιμοποιεί cookies για την σωστή λειτουργία της. Συνεχίζοντας την περιήγηση σε αυτήν την τοποθεσία, αποδέχεστε αυτήν τη χρήση μάθετε περισσότερα. Η Γλώσσα για την τοποθεσία web εχει οριστεί στα Ελληνικά, change language or hide message
Πληροφορίες & παραγγελίες
211 7703 382
ΔΕΥΤ. - ΠΑΡ. 09:30 - 19:00

Νεότερες θεραπείες - μελλοντικές προοπτικές

Η αλωπεκία σχετίζεται κυρίως με γενετικούς αλλά και με άλλους παράγοντες, ορμονικούς, ψυχογενείς κ.α. Εφ'όσον αυτή βρίσκεται στα αρχικά στάδια στα οποία ο θύλακος της τρίχας είναι ζωντανός (όταν υπάρχει χνούδι) μπορεί να αντιμετωπισθεί με μεσοθεραπεία. Τα ειδικά κοκτέιλ μεσοθεραπευτικών ουσιών εξατομικεύονται ανάλογα με την περίπτωση και τοποθετούνται στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής είτε με μικροενέσεις, είτε με τη χρήση του Dermaroller. Η δεύτερη δε μέθοδος πλεονεκτεί σε περιπτώσεις ανδρικού τύπου αλωπεκίας αφού το Dermaroller δημιουργεί και διέγερση των κυττάρων του δέρματος και των θυλάκων των τριχών.

Η ανακάλυψη στους θυλάκους των τριχών αρχέγονων βλαστικών κυττάρων (stem cells) που είναι πρακτικά ΄αθάνατα’ και μπορούν να διαφοροποιηθούν προς διάφορες κατηγορίες ιστών άνοιξε νέες προοπτικές στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανδρογενετικής αλωπεκίας. Σήμερα οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο πώς θα μπορέσουμε να τα διεγείρουμε προς παραγωγή ώριμων τριχοθυλακίων και τελικών τριχών. Χρησιμοποιούνται πολλές διαφορετικές τεχνικές, μεταξύ των οποίων διέγερση με laser (πχ Er:Glass στα 1550nm) και τοπική εφαρμογή διεγερτών της τριχοφυίας, Dermaroller συνδυασμένο με υλικά μεσοθεραπείας, κλασσική μεσοθεραπεία με τοπική ένεση φιναστερίδης ώστε να αποφύγουμε την από του στόματος χορήγηση, τοπική εφαρμογή αυτόλογου πλάσματος και των αυξητικών παραγόντων που περιέχει, εφαρμογή αναλόγων προσταγλανδινών όπως η bimatoprost (φάρμακo που χρησιμοποιούνται σαν κολλύριo για το γλάυκωμα), τοπική εφαρμογή μικοναζόλης (κλασσικό αντιμυκητιασικό) κ.α.